De A-jeugd van Fortuna Sittard heeft een kansloze 4-1 nederlaag geleden in Amsterdam bij Ajax. Op zich niet verrassend, ware het niet dat het duel Ajax-Fortuna Sittard een duel was tussen twee ploegen die in de tweede helft van de ranglijst bivakkeren. Dus zo sterk is Ajax blijkbaar ook niet.
Maar ondanks de vormcrisis bij Ajax, kon Fortuna geen potten breken. Slechts Franco Muto kon een doelpuntje meepikken in de 88ste minuut, toen het pleit allang beslecht was.
Fortuna vindt zich nu terug op een degradatieplek. Komend weekend staat het belangrijke duel tegen NEC (mede-degradatiekandidaat) op het programma. Een overwinning op de Nijmegenaren kan Fortuna een hoop winstplekken op de ranglijst opleveren.

Bron: Ajax jeugd