De A-jeugd van Fortuna Sittard heeft vanmiddag in de stromende regen met 2-0 verloren van Ajax. Een onterechte nederlaag voor het team van Thijs Moonen dat versterkt was met eerste elftal spelers Rajcomar en El Gaaouiri.
De eerste helft begon gelijkopgaand zonder al te veel doelgevaar aan beide zijden. In het laatste kwartier werd Ajax sterker en het was dan ook geen verrassing dat de Noord-Hollanders vlak voor rust op voorsprong kwamen.
Na rust kwam er een ander Fortuna uit de kleedkamer. Ajax moest terug en lijdzaam toezien hoe Fortuna kansen creëerde. Dat Sittardse offensief duurde de complete tweede helft, maar de kansen waren niet besteed aan Rajcomar en Rutar (2x).
Vlak voor het einde van de wedstrijd kwam Ajax met de schrik vrij door een counter doeltreffend af te ronden: 0-2.
Een onterechte nederlaag dus voor Fortuna, die de Sittardenaren op de ranglijst niets oplevert. Gelukkig verloren de directe concurrenten tegen de degradatie ook, dus houden de Fortunezen alles in eigen hand.