De A-jeugd van Fortuna Sittard is uitstekend uit de winterstop gekomen. Ze wonnen namelijk de op papier lastige uitwedstrijd bij nummer drie van de ranglijst Willem II met 3-1.
Een dik verdiende overwinning voor Fortuna, dat met name voor rust domineerde. Na een half uur opende Jeroen “Spurs” Bergmans verdiend de score, maar daar waar een 0-3 ruststand op het bord had moeten staan, stond het 1-1. Dat was het gevolg van enkele riante kansen die Fortuna miste en de eerste echte kans voor Willem II die erin ging.
Na rust stelde Fortuna dan toch orde op zaken, of beter gezegd dat deed Youssouf Dabo. Binnen een kwartier deed Dabo de wedstrijd op slot door tweemaal te scoren. Willem II deed in het restant van de wedstrijd nog verwoede pogingen om de score een ander aanzien te geven, maar Fortuna gaf geen krimp, waardoor de drie belangrijke punten in de strijd tegen de degradatie mee naar Sittard gingen.
Het enige smetje op het weekend was dat concurrent Sparta ook al zeer verrassend won van koploper Vitesse, waardoor Fortuna Sparta niet passeerde op de ranglijst. Fortuna ging wel voorbij NEC – dat niet speelde dit weekend – en staat dus niet meer op een degradatieplek. Maar ja, het seizoen is nog lang.