De A-jeugd van Fortuna Sittard heeft voor het eerst dit seizoen een overwinning kunnen vieren in de eredivisie. ADO Den Haag dolf op eigen terrein het onderspit: 2-3.
Fortuna nam voor rust een 2-0 voorsprong door twee treffers van Franco Muto.
Maar Fortuna zou Fortuna niet zijn als ze die voorsprong niet weer zouden verspelen. Dat gebeurde ook: Den Haag kwam na rust langszij. Het enige wat er nog aan ontbrak was een Haagse winsttreffer in de laatste minuut, maar die kwam er niet. Het was deze keer zowaar Fortuna dat in de slotfase aan het langste eind trof. Mauro Simone bezorgde Fortuna 8 minuten voor tijd de eerste drie punten.
En zo haalde dus niet alleen het eerste elftal van Fortuna de eerste competitie-overwinning binnen, maar ook de jeugd. Als Jong Fortuna vanavond Roda in Kerkrade weet te verslaan is het feest compleet!

Bron: Limburgs Dagblad