De A-jeugd heeft vanavond een broodnodige overwinning behaald in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Het werd 3-2 voor de Fortunezen na een 2-1 ruststand. Voor de rust hadden Youssef Dabo en Prince Rajcomar elk eenmaal het doel getroffen.
Na rust liet Fortuna Feyenoord terugkomen in de wedstrijd en dat resulteerde ongeveer tien minuten voor tijd in de gelijkmaker. In de laatste minuut wist de net ingevallen Franco Muto dan toch nog de drie punten in Sittard te houden.

Een cruciaal doelpunt, want zonder die treffer was Fortuna gisteravond al gedegradeerd. Dat kwam omdat FC Twente gisteren ook een inhaalduel speelde en dat duel winnend afsloot in Utrecht tegen de plaatselijke FC (0-1).
Fortuna’s lot wordt nu aanstaande zaterdag in de laatste competitieronde beslist. Fortuna speelt thuis tegen NEC en moet dat duel winnen om nog een kans te maken op lijfsbehoud. Maar er is meer nodig om Fortuna’s degradatie te voorkomen. FC Twente mag het uitduel tegen ADO Den Haag niet winnen, anders degradeert Fortuna alsnog, ongeacht het eigen resultaat.