Naar verluidt heeft AZ interesse in Fortuna-middenvelder Mark Diemers. Die interesse is het gevolg van het mogelijke vertrek van AZ-speler Guus Til naar Spartak Moskou. Spartak en Til zouden al akkoord zijn wat betreft een contract. AZ en Spartak zijn het nog niet eens over de transfersom.

Echter, AZ houdt er rekening mee dat er spoedig wel witte rook is uit Moskou, want de Alkmaarders hebben een schaduwlijst opgesteld met mogelijke vervangers van Til. Fortunees Mark Diemers staat hoog op die schaduwlijst.

Diemers is de enige speler die afgelopen seizoen alle competitieve duels speelde voor Fortuna Sittard (34 competitieduels en vier bekerduels). In die 38 duels scoorde hij acht doelpunten. Zijn prestaties zijn niet onopgemerkt gebleven, zo was er eerder deze zomer interesse van de Roemeense hoogsteklasser CFR Cluj. Die transfer ketste af omdat Diemers niet naar Roemenië wilde verkassen.

Directeur Voetbal Sjoerd Ars laat weten aan 1Limburg dat AZ zich nog niet in Sittard-Geleen heeft gemeld, maar dat kan dus snel veranderen als Til verkast naar Spartak Moskou. We vermoeden dat Diemers wel oren heeft naar een overgang naar AZ, dus we hopen dat Fortuna ook een schaduwlijst klaar heeft liggen, want de eerste competitiewedstrijd (nota bene tegen AZ!) komt er snel aan.

Bron: 1Limburg