Vanmiddag speelde Fortuna’s mede-topscorer André Vidigal met Portugal O20 een wedstrijd in het kader van de Under 20 Elite League tegen het O20 elftal van Italië.

Na het gelijkspel tegen Zwitserland afgelopen donderdag een nieuwe kans voor Portugal om de laatste plaats in de rangschikking te verlaten. Dat moet gebeuren tegen Italië, dat met 6-1 van Polen won, maar ook met 5-1 van Engeland verloor.

De wedstrijd wordt gespeeld in het stadion van de Portimonense SC, uitkomend in de Portugese Liga NOS, het hoogste niveau. In tegenstelling tot de afgelopen wedstrijd bedeelt bondscoach José Guilherme Vidigal deze keer wel met een basisplaats.

Weinig mensen in Portimão zien dat André Vidigal nummer 17 draagt

Na een klein half uur neemt de ‘Equipa das Quinas’ de leiding via Bruno Jordão. Die score wordt zelfs verdubbeld als Vidigal er vlak voor rust 2-0 van maakt. In de blessuretijd van de eerste helft weet Italië toch nog de achterstand te verkleinen als Matteo Vitale voor 2-1 zorgt.

André Vidigal wordt gefeliciteerd met zijn treffer

In de tweede helft krijgt invaller Mésaque Dju (hij vervangt Vidigal na een uur spelen) het op zijn heupen als hij binnen acht minuten Portugal naar 4-1 trapt. Lang kunnen de Portugezen niet genieten van hun ruime marge, want vlak na Dju’s tweede treffer zorgt Paolo Ghiglione voor de 4-2 eindstand.

Portugals 2-0 komt van de voet van André Vidigal

Door de overwinning klimt Portugal O20 naar de vijfde plaats in de tussenstand die er als volgt uitziet:

8 Nederland 4 3 -4

De volgende wedstrijd staat voor zaterdag 9 november op het programma. En het goede nieuws is dat er dat weekend geen competitiewedstrijden staan ingepland!

Bron: Federação Portuguesa de Futebol