Eind juli raakt bekend dat Fortuna Sittard-aanvaller Samy Baghdadi zich niet meer op zijn gemak voelt in Sittard-Geleen. Hij is een jaar geleden vanuit het Franse departement Alpes-Maritimes naar de Westelijke Mijnstreek verhuisd, maar heeft moeite met de overstap en last van heimwee. Als gevolg daarvan heeft bij een transferverzoek ingediend bij de club.

Fortuna heeft begrip voor Baghdadi’s situatie en is bereid mee te werken om te komen tot een oplossing. En die oplossing betreft een terugkeer naar Frankrijk. Volgens Dagblad De Limburger gaat hij weldra tekenen bij USL Dunkerque. De ploeg die vorig seizoen degradeerde uit de Franse Ligue 2, komt dit seizoen dus uit in het Championnat National en heeft zich vast tot doel gesteld te promoveren.

Fortuna zou Baghdadi transfervrij laten vertrekken maar zou wel een doorverkooppercentage hebben bedongen, mocht USL Dunkerque Baghdadi in toekomst doorverkopen.


Samy Baghdadi debuteert in de Eredivisie

Tijdens de voorbereiding op het seizoen 21/22 tekent Baghdadi een contract tot en met de zomer van 2023, maar dat contract dient Baghdadi dus niet uit. Tijdens zijn eerste seizoen komt de Frans-Algerijnse aanvaller tot 10 eredivisieduels waarin hij éénmaal scoorde. Ook komt Baghdadi in actie tijdens twee bekerduels.

Komend seizoen verdedigt hij dus naar alle waarschijnlijkheid het blauw-wit van USL Dunkerque.

Bron: Dagblad De Limburger