Gisteren is Barry Hulshoff overleden. De veertienvoudig international vierde grote successen met Ajax in de jaren zestig en zeventig. Hij besloot zijn spelerscarrière eind jaren zeventig in het zuiden bij MVV. Vervolgens kwam hij in de zomer van 1979 naar Fortuna SC, dat hem aanstelde als (algemeen) manager, als opvolger van Joop Boekhorst.

Hulshoff kwam niet in een gespreid bedje terecht, want hij erfde de affaire Engbersen, wiens aflopende contract niet tijdig was verlengd, waardoor de topscorer transfervrij dacht te zijn. Ondanks dat Fortuna een arbitragezaak tegen Engbersen won (hij was niet transfervrij), slaagde Hulshoff er niet in Engbersen te bewegen dat seizoen voor Fortuna te spelen.

Hulshoff zou slechts een seizoen bij Fortuna blijven. Hij werd opgevolgd door trainer Joop Castenmiller, wiens trainerspositie werd overgenomen door Frans Körver, waarna Fortuna’s eerste bloeiperiode begon. Op dat moment was de naam Fortuna SC ingeruild voor Fortuna Sittard. Hulshoff begon in Sittard dus bij Fortuna SC en eindigde bij Fortuna Sittard.

Hulshoff is 73 jaar geworden. We wensen zijn nabestaanden veel sterkte.

Bron foto: Delpher

Bron: Ajax