1 april is doorgaans de dag waarop meer duidelijk wordt aangaande de situatie met betrekking tot werknemers die in het bezit zijn van een aflopende verbintenis. Dat is bij Fortuna niet anders; eind maart werd duidelijk hoe de contractsituatie van Luc Tinnemans, Job van de Walle, en Rowen Koot eruit ziet. De club heeft besloten hun aflopende contracten niet te verlengen. Wessel Dammers‘ contract liep ook af en vertrekt eveneens want hij heeft een meerjarig contract getekend bij FC Groningen.

De naam van Ažbe Jug werd niet genoemd, maar ook daarvan is inmiddels bekend dat de optie in zijn aflopende contract niet wordt gelicht.

Naast contractspelers had Fortuna afgelopen seizoen ook huurlingen in haar selectie. Slechts met één speler wilt (of kan) de club door. Naar verluid licht Fortuna de optie die het heeft op George Cox, waardoor de ‘Seagull’ ook komend seizoen in Sittard-Geleen zal zijn te bewonderen.

Recent heeft de Spaanse middenvelder Álex Carbonell zelf aangegeven terug te keren naar zijn geboorteland, waardoor alleen nog onduidelijkheid bestaat over Nikolai Frederiksen, Vitalie Damașcan, Carlos Faya, Leandro Fernandes, Felix Passlack en de van Istanbul Başakşehir gehuurde jeugdspeler Nuri Emre Akşit.

Maar ook van genoemd zestal is duidelijk dat hun toekomst niet bij Fortuna ligt. Alle spelers keren terug naar hun werkgever en moeten op zoek naar een nieuw sportief avontuur.

Bron: Fortuna Sittard