De afgelopen interlandperiode verliep niet bijster succesvol voor alle (ex-) Fortunezen. Zo verloor Alexei Koșelev met Moldavië van nota bene Andorra en was ex-Fortunees Kamen Hadzhiev met 0-6 kansloos tegen Engeland.

Maar dan is er ook nog Lisandro Semedo. Hij ontving van bondscoach Rui Águas zijn eerste uitnodiging voor de ‘Tubarões Azuis’ (‘Blauwe Haaien’). Op het programma staan twee oefenduels. Kaapverdië speelt in Zuid-Frankrijk tegen Togo en DR Congo.

Halverwege de wedstrijd tegen Togo (gespeeld in het Stade Parsemain van FC Istres) laat bondscoach Rui Águas Semedo debuteren. Zou hij hiervoor een ‘Blauwe Haai’ ontvangen, de Kaapverdiaanse tegenhanger van het Nederlandse ‘Haasje’? Vast wel!

Op het moment dat Semedo debuteert leidt Togo met 1-0 (door een doelpunt van Ihlas Bebou), maar na rust kantelt het duel. Eerst weet FC Porto-aanvaller Zé Luís de gelijkmaker te scoren, waarna Vágner Gonçalves voor 1-2 zorgt.

Door omstandigheden wordt de oefenpartij tegen DR Congo afgelast, waarna in allerijl een oefenwedstrijd tegen Olympique Marseille (gespeeld op de Académie Robert Louis-Dreyfus) wordt geregeld.

Ook tijdens deze wedstrijd slaat Kaapverdië geen slecht figuur; Na een kwartier scoort aanvaller Zé Luís opnieuw voor de ‘Tubarões Azuis’, maar een handvol minuten later is het alweer gelijk, wanneer Dimitri Payet vanaf de strafschopstip de 1-1 binnentrapt.

Lisandro Semedo duelleert met Dimitri Payet (Foto: OM.fr)

Ook tijdens dit tweede oefenduel komt Semedo in actie, waardoor zijn teller qua aantal caps inmiddels op twee staat.

Bron: Fédération Togolaise de Football / Olympique Marseille