Na de overwinning op SV Straelen mag ‘Fortuna 2’ proberen het net zo goed te doen tegen gastheer FC Dordrecht. Terwijl Fortuna hoofdzakelijk met spelers start die niet tot de basiself van trainer Sjors Ultee behoren, treden ‘De Schapekoppen’ aan met kapitein Jari Schuurman (die voorafgaande aan het seizoen 20/21 een paar dagen meetrainde), terwijl voormalig Fortunees Jean Fritz Boom op de reservebank plaatsneemt.

Net als tijdens het duel eerder vandaag start Fortuna niet goed. Het is te danken aan een Yanick van Osch (die wél bij de les is) dat het vooralsnog 0-0 blijft. Toch lukt het Fortuna niet om orde op zaken te stellen, want na een risicovolle pass van nieuwkomer Yiğit Emre Çeltik moet Van Osch nog een keer redding brengen.

Na ruim 10 minuten wederom opwinding aan De Krommedijk, als Bassala Sambou naar het gras gaat na een botsing met FC Dordrecht-doelman Liam Bossim. Na een blessurebehandeling keert de aanvoerder terug in het veld.

Aan Sittardse zijde is vooral Thibaud Verlinden erg actief als eerst een schot door Bossim wordt gepakt en hij vervolgens een (te) hoge voorzet aflevert. FC Dordrecht denkt vlak voor rust de leiding te nemen, maar schoten van Bradley Vliet en Mathis Suray zijn een prooi voor Van Osch, waardoor 0-0 de ruststand is.

Tijdens de rust past Ultee één wissel toe: Ferhat Cakir blijft in het kleedlokaal achter, waardoor Bryant Nieling wederom minuten mag maken. Ondanks de wissel verandert het spelbeeld niet of nauwelijks. De Dordtenaren proberen het wel, maar spelen met te weinig overleg, waardoor het nauwelijks aan kansen komt.

Na een uur komen de gastheren tot een eerste schot tijdens de tweede helft, maar wederom staat Yanick van Osch zijn mannetje. Ook als FC Dordrecht even laten een hoekschop mag nemen, komt de doelman niet in de problemen.

Doet Fortuna dan niets terug? Jawel hoor, maar het schot van Thibaud Verlinden gaat juist naast het doel van Bossim. In de slotfase denkt Fortuna dan op voorsprong te komen, maar het doelpunt van Bassala Sambou wordt wegens buitenspel afgekeurd.

Daarmee is ook het laatste wapenfeit van het oefenduel vermeld. Fortuna speelde tegen FC Dordrecht niet in haar sterkste opstelling, hetgeen niet geldt voor het elftal van Michele Santoni. Werk aan de winkel dus, voor onze samenwerkingspartner, die ook nog wel naar Sittard-Geleen kijken om haar selectie te versterken.