Na een afwezigheid van zes jaar heeft Branislav Niňaj vanavond zijn rentree gemaakt bij het nationale elftal van Slowakije. In 2013 debuteerde Niňaj tijdens een duel tegen Gibraltar (en Gibraltar debuteerde in de UEFA) zonder doelpunten en houdt zijn ongeslagen status vanavond overeind. In de City Arena van FC Spartak Trnava walst Slowakije met 5-1 over Jordanië heen.

De nummer 32 van de FIFA-ranking heeft tijdens de eerste helft de nodige problemen met de 97 van diezelfde FIFA-ranking en komt zelfs op achterstand na een doelpunt van Musa Al-Taamari in de 39e minuut.

Tijdens de tweede helft zet Slowakije de scheve situatie eenvoudig recht middels de gelijkmaker van Lukáš Haraslín, Vijf minuten later is de Slowaakse voorsprong een feit als Martin Chrien voor de 2-1 tekent.

Zo’n 20 minuten voor tijd incasseert Jordanië in een tijdsbestek van vijf minuten wederom twee treffers. Eerst zorgt Ján Greguš voor 3-1 vanaf de strafschopstip, waarna Samuel Mráz voor 4-1 zorgt.

Het slotakkoord van de avond is voor Jaroslav Mihálik die in de 84e minuut de 5-1 eindstand op het bord zet. Bondscoach Pavel Hapal wisselt volop tijdens het duel, maar laat de verdediging intact. Dat betekent dat Branislav Niňaj de volle 90 minuten speelt. Of dat goed nieuws is voor Niňaj zal weldra duidelijk worden.

Na het duel met Jordanië krimpt Hapal zijn selectie in tot 23 voor het EK-kwalificatieduel tegen Azerbeidzjan.

Afgelopen seizoen speelde Niňaj 23 duels voor Fortuna Sittard (21 competitieduels en 2 bekerduels) en scoorde daarin drie doelpunten.

Bron: Slovenský futbalový zväz