De derde oefenpartij van Fortuna Sittard is geëindigd in een 1-7 overwinning. Beide ploegen beginnen wat afwachtend, waarbij Fortuna de bovenliggende partij is. Nadat eerst Sebas Garlisi en Ramon Voorn al op doel hebben geschoten is het testspeler Demba Traore die de score opent. In eerste instantie kopt hij nog tegen de lat; in de rebound trapt hij de bal binnen.

Even later krijgt hij de kans op 0-2, maar de keeper weet redding te brengen. Als even later Voorn aan de buitenspelval ontsnapt, loopt de Zweed attent mee: 0-2. Vervolgens kopt Rick Geenen uit een corner de 0-3 tegen de netten.

De tweede helft is een paar minuten oud als Paul Voss op de juiste plek staat om de 0-4 binnen te schieten. Aan één van de spaarzame uitvallen van BSV Limburgia houdt de thuisclub en corner over. Uit deze corner, getrapt door oud-Fortunees Yvo Jongepier, weet men te scoren: 1-4.

Wat BSV Limburgia kan, kan Geenen nog beter, want hij scoort zijn tweede doelpunt van de middag, eveneens uit een hoekschop. Hierna krijgt Gavrey Villareal nog de kans op 1-6, maar oog in oog met de keeper mist hij doel. De 1-6 wordt uiteindelijk binnengekopt door Zarko Grabovac. Een voorzet wordt door Voss tot bij de aanvoerder verlengd, en die kopt de bal in doel.

Het slotakkoord is voor Charlie Van den Ouweland. Een compleet mislukte hoekschop van Emrullah Zorlu, komt in de voeten van eerstgenoemde en hij bedenkt zich geen moment: 1-6.

BSV Limburgia – Fortuna Sittard:
0-1 Traore, 0-2 Traore, 0-3 Geenen, 0-4 Voss, 1-4 Mazier, 1-5 Geenen, 1-6 Grabovac, 1-7 Van den Ouweland.