Senegal O20 heeft de finale bereikt van de Africa Cup of Nations via een 1-0 overwinning in de halve finales op Zuid-Afrika. Fortunees Amadou Ciss startte op de bank en viel ook niet in. De beslissende treffer viel twintig minuten voor tijd en kwam op naam van de Zuid-Afrikaan Givemore Khupe, een eigen doelpunt dus.

Senegal zal het in de finale opnemen tegen Mali. Senegal trof Mali al in de groepsfase; Senegal won met 2-0.

Het aandeel van Amadou Ciss in de succesreeks van Senegal is tot dusverre beperkt geweest. Hij speelde twintig minuten als invaller in de groepsduel tegen Ghana en startte in de basis in het groepsduel tegen Burkino Faso (een duel om des keizers baard), maar in dat duel werd hij al na een half uur gewisseld. Blessure of tactische wissel? We weten het niet.

Desondanks is Ciss op weg naar een opmerkelijke prestatie. Er zijn namelijk niet veel voetballers die kunnen zeggen dat ze een continentaal landentoernooi hebben gewonnen als contractspeler van Fortuna Sittard. Zover we weten, kan alleen Wim Koevermans dat zeggen, die in 1988 Europees kampioen werd met Nederland. Zondag is de finale tussen Senegal en Mali in het Stade Général Seyni Kountché in Niamey in Niger.

Bron: Fédération Sénégalaise de Football