De dames van Fortuna hebben vanmiddag hun derde overwinning van het seizoen geboekt. In Munstergeleen was het team van coach Jannie Sangers met 4-1 te sterk voor Buitenveldert. Een knappe prestatie, wetende dat Buitenveldert van haar eerste zeven wedstrijden er pas één verloor en tot vandaag de op een na minst gepasseerde verdediging had.

Fortuna begint de wedstrijd, net als de heren gisteravond, met een super snel doelpunt. Binnen twee minuten zorgt Gwen Kuijer van dichtbij voor de 1-0. Fortuna speelt verzorgd en Buitenveldert wordt in het vervolg van de eerste helft zelden echt gevaarlijk. Aan Sittardse zijde krijgt Shirley Kocacinar de grootste kans op de 2-0. Een hoge bal wordt door haar prima op de borst gecontroleerd. Helaas eindigt haar schot naast het doel van keepster Linda Hus. De pauze wordt aldus met 1-0 bereikt.

Het begin van de tweede helft is een kopie van de eerste helft: alweer wordt er door de dames binnen twee minuten gescoord! Deze keer krijgt Liv Aerts de bal op een presenteerblaadje. Als we klaar zijn met juichen, zien we tot onze schrik de dames van Buitenveldert met de bal in hun handen van het doel van Katja Demacker teruglopen. In de eerste de beste tegenaanval hebben ze de 2-1 aangetekend.

Fortuna staat nu onder druk en lijkt even te gaan bezwijken. Door die druk naar voren komt er achterin bij de Noord-Hollanders veel ruimte vrij en dat is nu net iets dat je niet aan Liv, Colette en Shirley moet geven. We noteren kansen voor onder andere Colette van Aalst en Annika Pluymen en even later is het ook Liv die een grote kans mist. Helaas ziet ze Shirley niet naast haar mee opkomen. Een tikje opzij had vrijwel zeker voor de 3-1 gezorgd.

In de 60e minuut komt er dan toch een derde treffer voor de Sittardse dames. Shirley passeert haar tegenstandster met een mooie sleepbeweging en kan alleen op de keeper af. Ze besluit echter terug te leggen op Liv die de bal in twee instanties in het doel weet te werken. Zeven minuten later mag Liv vanaf een meter of 35 alleen op keepster Hus af. Ze is haar tegenstanders te snel af en rondt koelbloedig af. Haar loepzuivere hattrick is een feit en de overwinning is binnen.

De derde overwinning op rij zorgt ervoor dat de dames de aansluiting met de middenmoot behouden. De overwinning bleek achteraf broodnodig, want de directe concurrenten wisten ook vrijwel allemaal punten te pakken. Volgende week wacht de zware uitwedstrijd tegen koploper Ter Leede. De ploeg uit Sassenheim heeft na zeven gespeelde wedstrijden al 19 punten verzameld, scoorde al 33 keer en kreeg er pas 6 tegen. Kortom: een hele uitdaging voor de ‘Girls in Green’.

Scoreverloop: 2. Gwen Kuijer 1-0, 47. Liv Aerts 2-0, 49. n.n.b. 2-1, 60. Liv Aerts 3-1, 67. Liv Aerts 4-1.
Scheidsrechter: Dhr J. Wijsman
Toeschouwers: 120
Opstelling Fortuna Sittard: Katja Demacker; Loes Plantaz, Glynis Vromen, Maartje Keulen, Charlotte Schings; Gwen Kuijer, Annika Pluymen, Vera Wanrooy; Colette van Aalst, Shirley Kocacinar, Liv Aerts.