Vanavond heeft Fortuna Sittard een 0-13 overwinning geboekt tegen vierderklasser VV Spaubeek. In hun laatste oefenwedstrijd speelden de Sittardenaren niet denderend, maar in de tweede helft liepen de Spaubekenaren toch tegen een zware nederlaag aan.

Na amper vijf minuten komt Fortuna al op voorsprong via een schot van afstand door spits Seku Conneh. Na een klein kwartier is de spits zijn tegenstander wederom te snel af en biedt Jordie Briels een niet te missen kans aan de tweede paal: 0-2.

Daarna duurt het lang voordat Fortuna weer het net vindt. Na een half uur kopt Ramon Voorn raak uit een corner van Kevin Kis en maakt er derhalve 0-3 van. De volgende treffer komt op naam van de topscorer tot dusver, Lars Gulpen. Hij rondt prima voorbereidend werk af van Jeffrey Vlug.

Een minuut later verschalkt Jasper Waalkens de doeman en zorgt voor 0-5. Jeffrey Vlug ontpopt zich meer en meer tot architect van Fortuna en bereidt de 0-6 van Jasper Waalkens voor. Vlug zorgt zelf voor 0-7 en 0-8.

0-9 schiet Gulpen binnen vanaf de rand van het strafschopgebied, waarna Bob Vankan in zijn eigen dorp voor de dubbele cijfers zorgt. Via opnieuw Gulpen (tweemaal) en Dion Watson wordt het uiteindelijk 0-13. Volgende week tegen Helmond Sport zal blijken wat deze doelpuntenkermissen waard zijn.

VV Spaubeek – Fortuna Sittard 0-13:
5. Conneh 0-1, 12 Briels 0-2, 27 Voorn 0-3, Gulpen 0-4, Waalkens 0-5, Waalkens 0-6, Vlug 0-7, Vlug 0-8, Gulpen 0-9, Vankan 0-10, Gulpen 0-11, Gulpen 0-12, Watson 0-13.