Gemiddeld zaten er tijdens uitduels die Fortuna Sittard in de competitie afwerkte 341 Fortunezen in het uitvak. Dat zijn er gemiddeld 142 per duel (of te wel 29,4%) minder dan in het seizoen 18/19.


Tweederde van het verlies kun je toeschrijven aan de lagere interesse voor de uitduels tegen de traditionele top drie. Vorig seizoen waren er 2.705 Fortunezen aanwezig in het uitvak bij de competitieduels tegen Ajax, Feyenoord en PSV. Dit seizoen waren het er 913. Het uitduel bij Ajax—op een woensdag—was zelfs het slechtst bezochte uitduel van het hele seizoen.

Het resterende derde deel van het verlies kun je toeschrijven aan lagere interesse bij de andere duels. De achteruitgang was het hele seizoen zichtbaar. Alleen in Alkmaar en Emmen waren er afgelopen seizoen meer Fortunezen in het uitvak dan in het seizoen 18/19.


Fortunezen in het uitvak over de tijd

Het mag dan wel een behoorlijke achteruitgang zijn ten opzichte van vorig seizoen, 341 Fortunezen on Tour is nog altijd het op een na hoogste aantal deze eeuw. Vergeleken met andere clubs in de eredivisie, staat Fortuna op plek elf wat betreft het gemiddelde aantal supporters in het uitvak. Niet slecht voor de nummer zestien van de competitie.

Oh ja, en als je het gemiddelde aantal supporters in het uitvak deelt door het gemiddelde aantal behaalde punten in uitduels, staat Fortuna Sittard zelfs tweede na FC Emmen, want inderdaad, de prestaties in de uitduels waren weer erg mager.