Het is eind maart als spelers waarvan het contract afloopt, te horen krijgen of Fortuna Sittard al of niet met hen verder wilt. Indien de club geen brood ziet in een speler, dan dient zij vóór 1 april het contract formeel op te zeggen. Één van hen is Nassim el Ablak.

El Ablak komt in de winterstop van het seizoen 17/18 op proef meetrainen in Sittard-Geleen. De middenvelder komt over van zaalvoetbalclub Sporting Harderwijk, nadat hij enkele seizoenen in de jeugd van PEC Zwolle en SC Herenveen heeft gespeeld.

De samenwerking bevalt beide partijen blijkbaar, want El Ablak maakt het seizoen af bij Fortuna O19. Tijdens het seizoen 18/19 seizoen laat El Ablak een dusdanige indruk achter dat hij na afloop van het seizoen een profcontract tekent.

De carrière van El Ablak vordert gestaag, want vanuit de Academy maakt de middenvelder de overstap naar Jong Fortuna. Maar daar stokt het voor El Ablak. Hij maakt weliswaar deel uit van de eerste selectie tijdens wedstrijddagen, maar tijdens de seizoenen 19/20 en 20/21 komt El Ablak telkens maar tot drie invalbeurten. Het zal voor El Ablak geen verrassing zijn dat de club niet met hem verder wilt en zijn contract niet verlengt.


Nassim el Ablak viert met Amadou Ciss na de thuisoverwinning op Feyenoord (seizoen 19/20; 4-2)

Na afloop van het seizoen gaat El Ablak op zoek naar een nieuwe club en dat lijkt te lukken in Griekenland, maar uiteindelijk keert El Ablak gedesillusioneerd terug. En aangezien er op dat moment geen concrete aanbieding volgt waar El Ablak op in wil gaan, besluit hij in september zijn conditie op peil te gaan houden bij derdeklasser DVS ’33 uit Ermelo, in afwachting van een nieuwe club.

In de tussentijd heeft El Ablak ook zijn zaalvoetballoopbaan nieuw leven in geblazen. Hij speelt dit seizoen bij ZVC Veenendaal dat uitkomt in de topklasse, het derde niveau van Nederland. In vier competitieduels scoorde hij tot dusverre viermaal. Afgelopen zaterdag scoorde hij nog driemaal voor ZVC in het bekertoernooi.

Aangezien El Ablak eind oktober – voor zover wij weten – nog steeds geen nieuwe veldvoetbalclub heeft, richt hij zich dus voorlopig op zaalvoetbal.

Bron: Regiosport Veenendaal