Turkije Onder 19 heeft het eerste oefenduel van het tweeluik tegen Portugal O19 met 2-1 verloren. Fortunees Ufukcan Engin startte in de basis en is ook de aanvoerder van het Turkse elftal.

Het duel in het Estádio Nacional in Lissabon kwam moeizaam op gang, met veel duels op het middenveld; weinig kansen voor beide doelen. De 0-0 ruststand was dan ook logisch.

Het duel had een doelpunt nodig en dat kwam er tien minuten na rust toen Mickael Almeida de Portugezen op een 1-0 voorsprong kopte. De Turken gaven zich niet gewonnen en kregen tien minuten voor tijd de beloning via een treffer van Rahmetullah Berisbek: 1-1.

Ufukcan Engin luistert naar ‘Istiklâl Marsi’, het Turkse volkslied

Engin maakte dat al niet meer mee, want de aanvoerder werd na 72 minuten gewisseld.

Het slotakkoord was weggelegd voor invaller Trincão, die in de laatste minuut van ver doeltreffend uithaalde, waardoor Portugal op de valreep toch nog won: 2-1.

Doelman Mehmet Dadakdeniz ziet er bij de 2-0 niet goed uit

Morgen (woensdag) spelen beide teams opnieuw tegen elkaar, nu in het Cidade do Futebol in Lissabon (aftrap: 11.45uur). Beide elftallen bereiden zich voor op het EK-kwalificatietoernooi dat in het voorjaar wordt afgewerkt.

Bron: FPF / TFF