Vanmiddag stond de laatste speelronde van het vierlandentoernooi met als inzet plaatsing voor de volgende kwalificatieronde voor het EK Onder 19 in Finland op het programma. Het Turkije O19 van Fortuna-middenvelder Ufukcan Engin nam het op tegen Slowakije O19 en verloor met 3-2.

Voorafgaande aan de wedstrijd beschikt Turkije O19 over de beste papieren om het toernooi te winnen. Na winstpartijen tegen Kazachstan O19 (3-0) en Wales O19 (2-1) gaat Turkije aan kop. Als Turkije O19 erin slaagt de leeftijdgenoten uit Slowakije minimaal op een gelijkspel te houden is groepswinst een feit.

En dat plan heeft grote kans van slagen als het aan de rust nog altijd 0-0 staat. Aan een gelijkspel hebben de Slowaken niets; zij moeten winnen.

Ufukcan Engin heeft zijn basisplaats terug!

Maar na rust barst de wedstrijd helemaal open als Matej Grešák de score opent voor Slowakije. Vlak na de 1-0 achterstand krijgt Turkije wederom een bittere pil te slikken als Recep Yemişci een rode kaart ontvangt.

Maar opeens kantelt de wedstrijd; eerst zorgt Abdülkadir Ömür voor de gelijkmaker en een minuut later zorgt Güven Yalcin voor een 1-2 voorsprong.

Ufukcan Engin laat Dominik Guláš zijn hielen zien

Tot ongeveer 10 minuten voor tijd houdt Turkije O19 stand, maar daarna gaat het alsnog mis. Eerst incasseren de Turken de gelijkmaker (2-2 door Jozef Špyrka) waarna vlak voor tijd Burak Kapacak middels een eigen doelpunt Slowakije O19 aan de overwinning helpt.

Ondanks dat Engin de volle 90 minuten meespeelt kan hij niet voorkomen dat Slowakije O19 er met de groepswinst vandoor gaat en zich automatisch plaatst voor de volgende kwalificatieronde. En ondanks dat Turkije O19 als tweede eindigt, mogen ook zij nog altijd hopen op deelname aan de eindronde in Finland.

Bron: Türkiye Futbol Federasyonu