Clint Essers en Job van de Walle hebben een nieuw amateurcontract getekend bij Fortuna Sittard.

De 20-jarige Essers maakte eerder dit seizoen zijn debuut in het eerste elftal als invaller in het thuisduel tegen Helmond Sport. De verdediger stapte over uit de jeugdopleiding van Fortuna. Komend seizoen mag hij dus proberen definitief aan te haken bij het eerste elftal.

De 19-jarige Van de Walle keept al sinds 2011 in de Fortuna-jeugdopleiding en was afgelopen seizoen derde keeper achter Miguel Santos en Leon ter Wielen. Tot speelminuten in het eerste elftal kwam hij nog niet. Zowel Santos als Ter Wielen hebben een contract voor het seizoen 17/18, dus als zij niet vertrekken, is Van de Walle komend seizoen opnieuw derde keeper.

Echter, het zou ons niet verbazen als Ter Wielen wel vertrekt. Aan het begin van het seizoen werd hij gehaald als eerste keeper, maar dat is hem niet gelukt. Wellicht gaat hij zijn geluk elders beproeven. Eerder gaf trainer Sunday Oliseh al aan op zoek te zijn naar een nieuwe keeper, wellicht anticiperend op een vertrek van Ter Wielen.

Het is nog onbekend wat de toekomstplannen van de andere twee spelers met amateurcontracten zijn, te weten Jorrit Smeets en Mailson Lima.

Bron: Fortuna Sittard