Feyenoord houdt de verrichtingen van Fortuna Sittard-aanvaller Amadou Ciss in de gaten. Sterker nog, volgens het toonaangevende Franse voetbaltijdschrift France Football is de Rotterdammers er veel aan gelegen de 20-jarige Senegalees nog tijdens de huidige transferperiode over te nemen.

Voor Ciss is een transfer een bekroning voor zijn tot dusverre prima seizoen. Afgelopen seizoen kwam Ciss nauwelijks in de plannen van de technische staf voor, maar dit seizoen is de aanvaller volledig ontbolsterd. Ciss komt tijdens 14 wedstrijden in actie, scoort daarin vijf doelpunten (waaronder een tweetal tegen Feyenoord) en levert vier assists af. Tel daar zijn jonge leeftijd bij op en je hebt een talentvolle speler met groeimarge te pakken.

Maar er is niet alleen interesse vanuit Rotterdam-Zuid. Ook het Franse Dijon FCO zit op vinkentouw. Zij volgen mogelijk de Nederlandse Eredivisie niet op de voet, maar zijn onder de indruk geraakt van zijn optredens tijdens het WK O20 dat afgelopen zomer in Polen werd georganiseerd en waarbij ‘Les Lionceaux’ tot de kwartfinale reikten.

Ciss heeft een contract bij Fortuna tot en met het seizoen 21/22, dus de club die hem wilt overnemen zal een substantiële transfersom moeten betalen.

Bron: France Football