De eerste serieuze test van de voorbereiding heeft Fortuna vanavond een nipte 1-2 overwinning opgeleverd. Na een 0-1 ruststand kwam EVV in de tweede helft terug tot 1-1, waarna Bob Vankan voor de ogen van 1000 toeschouwers de winnende treffer aantekende.

Net als in de voorgaande oefenwedstrijden tegen SVM en Leveroy begon trainer Willy Boessen met de (vrijwel) sterkste opstelling: Kaya, Hendrickx, Vets, Janssen, Sekkour, Voorn, Vlug, Gulpen, Nepomuceno, Rajcomar en Khalouta. Yoann de Boer en Timothy Dreesen keken geblesseerd toe. Wie ook aandachtig toekeek was Rowin van Zaanen die sinds gisteren meetraint in Sittard.

Na 14 minuten noteren we de eerste kans voor EVV. Ferhat Kaya voorkomt met een reflex de 1-0. Vijf minuten later is het Khalouta die aan de andere kant een diepe voorzet net over kopt. In de 36e minuut opent Prince Rajcomar de score. Hij wordt binnen de zestienmeter aangespeeld en weet zich een weg te banen door de Echtse verdediging om vervolgens met links in de verre hoek via de binnenkant van de paal binnen te schieten. Voordat de rust wordt bereikt krijgen Jeffrey Vlug en Ramon Voorn een gele kaart. Vlug maakt aan de zijlijn een flinke overtreding, Voorn protesteert even later iets te uitbundig tegen een arbitrale beslissing. Nadat een omhaal van Khalouta door de keeper van EVV wordt gepareerd, fluit de scheidsrechter voor de rust.

Trainer Boessen gebruikt de pauze om het hele team te wisselen. De opstelling voor de tweede helft luidt als volgt: Dengis, Jongen, Smit, Linssen, Vonck, Vanmaris, Vankan, Overhof, Zejnilovic, N’Koyi en Briels. Dit team, dat hoofdzakelijk bestaat uit jeugdspelers, heeft het beduidend lastiger dan hun voorgangers in de eerste helft. EVV drukt steeds verder naar voren. In de 59e minuut leidt deze druk tot de 1-1 wanneer Joey Dekkers een vrije trap in de korte hoek achter Robin Dengis krult. Voordat de 1-1 valt, schrikt Sportpark ‘In de Bandert’ even op als ex-Fortunees Joep op den Kamp ongelukkig aan zijn hoofd wordt geraakt. Gelukkig kan de sympathieke verdediger de wedstrijd vervolgen.

EVV is in de 64e minuut nog dicht bij de 2-1, een ingekopte bal treft echter de lat. Vier minuten later zorgt Bob Vankan voor de Sittardse voorsprong. Bij een hoekschop is hij er als de kippen bij nadat de keeper de bal door zijn handen laat glippen en schiet van dichtbij raak. Fortuna krijgt de wedstrijd nu iets meer in handen, hoofdzakelijk door de conditionele voorsprong die de groen-gelen in de afgelopen twee weken hebben opgebouwd. Tot een derde treffer komt het echter niet. Patrick N’Koyi is vlak voor tijd nog het dichtst bij wanneer hij binnen het strafschopgebied zijn tegenstander passeert en met rechts over schiet.

Een moeizame overwinning dus voor de selectie van Willy Boessen. Vrijdag wacht in FC Volendam een nog sterkere tegenstander. We zijn benieuwd hoe de ploeg dan stand houdt. De wedstrijd begint om 17.00 uur en wordt gespeeld in Nieuwstadt.