Fortuna heeft tegen het einde van de wintertransferperiode nog een vierde aanwinst gepresenteerd. Na keeper Miguel Santos, aanvallende middenvelder Emrah Başsan en spits Sjoerd Ars, speelt het komende half jaar ook linker middenvelder Vitor Saba bij Fortuna Sittard.

De 26-jarige Braziliaan met een Portugees paspoort (dus geen werkvergunning vereist), stond onder contract bij Al-Muharraq SC uit Bahrein. De middenvelder begon zijn carrière in Rio de Janeiro bij Flamengo, maar kon daar niet doorbreken richting eerste elftal – drie huurperiodes bij clubs uit de lagere Braziliaanse divisies ten spijt.

Aan de start van het seizoen 12/13 pakt hij zijn koffers en vertrekt naar Italië – meer precies naar Brescia in de Serie B. Na twee seizoenen in Lombardije verkast hij naar Sydney, waar hij met de Western Sydney Wanderers de Aziatische versie van de Champions League wint. Halverwege het seizoen keert hij echter terug naar Italië, nu bij FC Crotone in de serie B. Hij maakt het seizoen af in Calabrië om opnieuw te verkassen. Nu naar Griekenland: AEL Kalloni dat uitkomt in de hoogste Griekse divisie.

Ook op Lesbos blijft hij niet lang, want halverwege het seizoen 15/16 vertrekt hij. Hij keert opnieuw terug naar Italië, nu bij Robur Siena (het voormalige AC Siena), dat uitkomt in de Lega Pro. Hij maakt het seizoen af in Toscane, maar verkast dan aan de start van het seizoen 16/17 naar Bahrein.

Na een half jaar Bahrein keert hij nu dus opnieuw terug naar Europa. Niet naar Italië, maar naar de Milaanstraat. Toch een beetje Italië.

Saba tekent een contract voor het restant van het seizoen. Fortuna heeft een optie op het seizoen 17/18.

Bron: Fortuna Sittard