Fortuna Sittard heeft vanavond gelijkgespeeld tegen Lommel United, de nieuwe club van Wouter Scheelen. De Sittardenaren, die met hun  typeploeg aantraden, kregen enkele kansen, maar wisten er geen enkele te benutten. Daarmee is meteen de achilleshiel van dit elftal benoemd. Timothy Dreesen ontbrak vanwege een knieblessure.

In een vlakke eerste helft neemt Fortuna het initiatief. Lommel United, met Scheelen als spelmaker in de ploeg, vindt het wel goed en beperkt zich tot verdedigen. Na een kleine 20 minuten wordt Fortuna een eerste keer gevaarlijk als Ramazan Çevik een vrije bal juist langs het doel stuurt. Vlak voor rust denkt Fernando Ricksen een doelpunt te scoren nadat de doelman de bal heeft losgelaten, maar zijn doelpunt wordt afgekeurd.

Na een uur wordt het halve elftal gewisseld en komt ook proefspeler Gevaro Nepomuceno in de ploeg. De voormalige speler van FC Den Bosch, tijdens deze voorbereiding afgetest door FC Oss, krijgt echter nauwelijks ballen toegespeeld en kan aldus niet imponeren. Eénmaal laat hij wat van zijn kunsten zien, maar wat heb je aan zo een baltoets als er geen voorzet volgt? Op deze manier voegt de buitenspeler niets toe aan Fortuna.

Wie wel een stempel op de wedstrijd drukt is Kévin Diaz. De Fransman, die nog op de nominatie staat om de club te verlaten, is vaak aanspeelbaar, brengt vaart in het spel en laat met zijn rushes zien wél iets toe te voegen aan Fortuna. Na een klein uur merkt hij zich wederom op met een schot op de paal. De bal raakt ook de paal na een kopbal van Sjoerd Linssen. Hieraan gaat een kopbal op de lat van Dean Kalis vooraf.

De mooiste kans krijgt echter Nepomuceno als hij op de doellijn een puntgave voorzet van Diaz voor het inkoppen heeft. Licht gehinderd door een Lommelse verdediger kopt hij helaas over. Dat zou zijn proefperiode wat meer in de verf hebben kunnen zetten, zoals dat Faton Trstena verleden jaar wel lukte.

Na 90 minuten voetbal en een handvol kansen later fluit de scheidsrechter af: 0-0. De verwachtingen waren qua aantal doelpunten al vrij laag en die zal zo blijven als de club er niet in slaagt om scorend vermogen aan zich te binden.