Fortuna Sittard heeft vanavond betrekkelijk eenvoudig met 1-6 gewonnen van Topklasser EVV uit Echt. Na ruim een kwartier lag de wedstrijd al in haar definitieve plooi nadat Jordie Briels de 0-3 scoorde.

De wedstrijd begint al meteen goed als Fortuna via Jasper Waalkens een corner versiert. Uit de corner mag nieuwkomer Dennis Dengering ongehinderd inkoppen. Na deze vroege voorsprong blijft Fortuna aandringen. EVV, met Rick Geenen in de basis, wordt vakkundig opgesloten op eigen helft en heeft weinig in te brengen. Na een combinatie met Seku Conneh schiet Jeffrey Vlug van afstand Fortuna’s tweede doelpunt op het bord. Niet veel later maakt Jordie Briels er vanaf de zijkant van het strafschopgebied 0-3 van.

Na ruim een half uur dweilt Kevin Kis de linkerflank af en zet de bal voor tot bij Conneh die de perfecte voorzet tot doelpunt kroont. Vlak voor rust sluipt Vlug door de buitenspelval, maar doordat hij schuin voor doel uitkomt, wordt de hoek dermate klein dat de doelman van EVV in extremis redding kan brengen.

In de rust wisselt trainer Peter van Vossen niet, waardoor de Sittardenaren doorgaan op hun elan. EVV komt er in de beginfase nauwelijks aan te pas en concentreert zich op enkele spaarzame uitvallen. Tijdens één van deze counters weet Chefrino Eind de Echter eer de redden via een fraaie kopbal.

Na een dik uur spelen diept Lars Gulpen de kloof weer uit en schiet de bal via de onderkant van de lat in het doel. Uiteindelijk bepaalt Roel Janssen de eindstand op 1-6. Hij benut een penalty, gegeven na een overtreding op Dion Watson.

De wedstrijd eindigt uiteindelijk op het moment dat de klok op 90 springt en juist voordat het potje van de doelman van EVV definitief overkookt.

EVV – Fortuna Sittard:
4. Dengering 0-1, 16. Vlug 0-2, 18. Briels 0-3, 38. Conneh 0-4, 56. Eind 1-4, 66. Gulpen 1-5, 88. Janssen 1-6 .