Met het vertrek van Andrija Novakovich en Finn Stokkers vertrekken ook 14 doelpunten (Novakovich 9, Stokkers 5) . In haar zoektocht naar nieuwe doelpunten is Fortuna uitgekomen bij Kuopion Palloseura (KuPS). In Kuopio (de stad die in Nederland vooral bekendheid geniet als plek waar de Alternatieve Elfstedentocht wordt verreden) speelt Rasmus Karjalainen die tijdens de 2018 editie van de Veikkausliiga tot 16 doelpunten komt in 31 wedstrijden.

Deze jaargang (2019) is Karjalainen iets minder succesvol. In 11 wedstrijden komt de aanvaller tot drie doelpunten, al is hij daarmee wel mede-topscorer van KuPS. Maar desondanks is Fortuna er veel aan gelegen de 23-jarige aanvaller van KuPS over te nemen. Maar KuPS laat Karjalainen niet zonder slag of stoot vertrekken en heeft een bod van de Sittardse club naast zich neergelegd.

Aangezien de competitie in Finland in de zomer wordt gespeeld, lopen de contracten veelal van jaar tot jaar. Karjalainen heeft nog een contract tot het einde van 2019, dus als Fortuna de Fin wilt overnemen, dan moet het een transfersom op tafel leggen.

De trefzekerheid van Karjalainen is ook de Finse bondscoach niet ontgaan. Hij heeft inmiddels acht interlands achter zijn naam staan, waarin hij één keer (Karjalainen redt de Finse eer tijdens de met 1-2 verloren oefeninterland tegen Estland) scoorde.

Bron: VI