Fortuna heeft vanavond de traditionele openingswedstrijd van de voorbereiding met 0-12 gewonnen van SVM. Voor rust scoorden de Sittardenaren negen keer, na rust kwamen daar nog drie treffers bij. Naast een groot aantal nieuwelingen kwamen er ook vier testspelers in actie.

Okan Kurt, Junior Torunarigha, Tomáš Josl en Elie Moises Akui N’dekre kregen de kans zich te bewijzen De twee laatstgenoemden trainden afgelopen zondag bij de eerste training al mee. Kurt en Toruniragha haakten later in de week aan.

Trainer Ben van Dael begon de wedstrijd met de volgende basisopstelling: Ter Wielen; Braun, Mares, Hadzhiev, Ospitalieiri; Belkassem, Matuta, Kurt, Vlijter; Toruniragha en Wiafe.
De Fortunezen begonnen gretig aan de wedstrijd en na een kleine stormloop van vijfenveertig minuten stond er een stand van 0-9 op het scorebord. Verantwoordelijk voor deze doelpunten waren (de imposante verschijning) Junior Torunarigha (3), Frank Wiafe (3), Okan Kurt (2) en Alex Matuta.

Tijdens de rust voerde Van Dael een zestal wissels door. De opstelling zag er nu als volgt uit: Ter Wielen (75. Van de Walle); Roumen, Essers, Hadzhiev, Josl; Briels, Mares, Matuta (75. Braun), Saddiki, Kurt (81. Wiafe); N’dekre.
De doelpuntenproductie stokte meteen na rust en het duurde tot de 66e minuut voordat proefspeler N’dekre de score op 0-10 bracht. Andere proefspeler Kurt zorgde een minuut later voor de 0-11 waarna jeugdspeler Clint Essers de 0-12 en daarmee de eindstand op het bord bracht.

Ferry de Regt kwam vanwege privé-omstandigheden niet in actie maar zat wel op de bank. Mailson Lima Duarte Lopes speelde om ons onbekende redenen niet mee.

Fortuna oefent morgen weer, dan is derdeklasser VV Sittard om 18.00 uur de tegenstander.