Enige tijd geleden werd bekend dat Fortuna Sittard afscheid neemt van 14 spelers. Één van de spelers die vertrekt is Mickaël Tripan. Tirpan. De rechtsback komt in januari op huurbasis over van het Turkse Kasimpaşa SK omdat hij vanwege vanwege privéredenen terug wilt keren naar België.

Het bevalt Tirpan prima in Sittard-Geleen en ook Fortuna is uiterst tevreden, waardoor club en speler graag met elkaar willen doorgaan. Echter, tot een overgang kwam het vooralsnog niet want de derde partij die hiermee gemoeid is, Tirpans werkgever, laat haar speler niet zomaar gaan.

Tirpan heeft nog een contract voor één seizoen bij Kasimpaşa SK en indien Fortuna hem definitief wilt inlijven zal de Turkse club een transfersom verlangen. Momenteel is Fortuna niet in staat een transfersom op te hoesten, aangezien er eerst moet worden verkocht, vooraleer kan worden gekocht.

Desondanks zijn Fortuna en Kasimpaşa SK met elkaar in gesprek om te komen tot een oplossing waarmee alle partijen kunnen leven. Of Fortuna probeert Tirpan nog een seizoen te huren of het probeert een stuk op de transfersom af te dingen is onduidelijk. Het goede nieuws is echter dat Fortuna Tirpan niet zomaar opgeeft.

Bron: Dagblad de Limburger