Fortuna Sittard heeft vanavond op het sportcomplex van VV Spaubeek de Heerlense hoofdklasser Bekkerveld met 3 – 1 verslagen. Na een handvol minuten had Fortuna al op achterstand kunnen staan na geklungel achteraan van Timothy Dreesen, maar diezelfde Dreesen herstelt zijn fout vakkundig. Wat volgt is een wedstrijd die zich voornamelijk op het middenveld afspeelt.

De eerste goede aanval wordt opgezet door Kevin Kis. De Belg speelt Gevaro Nepomuceno in, ontvangt de bal terug en loopt door richting zestienmetergebied. Zijn voorzet is strak, maar gaat voorlangs.

Niet veel later is het de beurt aan Nepomuceno zelf om diep te gaan. Hij passeert zijn tegenstander, maar wordt daarbij dusdanig gehinderd dat hij tegen de grond smakt. De strafschop die volgt wordt door Patrick N’Koyi feilloos omgezet in een doelpunt. Veel meer dan dat gebeurt er in de eerste helft niet.

Na rust komt het eerste gevaar van diezelfde N’Koyi. Zijn schot zeilt over de dwarsligger. In de tweede helft maakt ook Jeffrey Vlug zijn opwachting en zorgt er na een kwartier voor dat N’Koyi zijn tweede doelpunt van de avond kan scoren.

Na een uur wisselt coach Wil Boessen een aantal spelers en zakt de wedstrijd een beetje in. In de slotfase scoort Fortuna desondanks nog een derde maal. Aan de linkerzijde is Dion Watson zijn tegenstander te vlug af en legt de bal panklaar voor de inlopende Lars Gulpen: 3 – 0.

Tegen het einde van de wedstrijd redt Bekkerveld nog de eer, maar veel meer dan dat zit er niet in. Op een perfect speelveld verslaat Fortuna zonder veel moeite Bekkerveld, maar veel meer dan dat is het niet.

Fortuna Sittard – Bekkerveld 3 – 1
1 – 0 N’Koyi , 2 – 0 N’Koyi, 3 – 0 Gulpen, 3 – 1 xxx.