Vanmiddag werkte Fortuna Sittard haar derde oefenduel van de voorbereiding op het seizoen 22/23 af. In en tegen Leuven speelde Fortuna gelijk tegen OHL.

In de openingsfase van het duel dicteert Fortuna de wedstrijd. OHL moet terug en toestaan dat George Cox, Tijjani Noslin en Ari Ferati Fortuna bijna op voorsprong brengen. OHL probeert zich onder de druk uit te voetballen, maar een fel Fortuna neutraliseert vrijwel elke aanval.

Ook de beste Deroy Duarte komt er weer aan!

Toch weet OHL te scoren, maar Nachon N’Singi staat buitenspel en zijn treffer wordt afgekeurd.

Na een klein halfuur is het schrikken als Yanick van Osch en Mika Tirpan hard met elkaar botsen. Tirpan gaat tegen de grond, moet worden verzorgd en wordt even later noodgedwongen gewisseld. Xamm Flemming neemt zijn plek in.

Zorgen om Mika Tirpan

OHL is in deze fase van het duel de bovenliggende partij en drukt het overwicht in een voorsprong uit. Jore Dom speelt Raphaël Holzhauser aan en vanaf de rand van de strafschopgebied weet hij Van Osch te verschalken.

Tijdens de rust worden Deroy Duarte (trainingsachterstand) en Ivo Pinto (woensdagavond licht geblesseerd geraakt) gewisseld. Zonder de twee ervaren krachten gaat Fortuna verwoed op zoek naar de gelijkmaker. En na 10 minuten in de tweede helft rondt Paul Gladon beheerst af.

Paul Gladon heeft al aardig wat gescoord tijdens de voorbereiding

Na ongeveer een uur wisselt Sjors Ultee zeven spelers en staat er plots een heel ander Fortuna in het veld. Één van de wissels is nieuwkomer Vasilios Sourlis, die daarmee debuteert.

Vasilios Sourlis, tijdens zijn eerste stappen in een Fortuna-shirt

In de resterende tijd golft het spel op en neer, maar doelpunten vallen niet meer. Eindstand 1-1. Charlison Benschop bleef vanwege een licht blessure uit voorzorg aan de kant. Rémy Vita en Dimitris Siovas speelden evenmin mee.

Rémy Vita moet nog wachten op zijn debuut

Na een verliespartij tegen FC Viktoria Köln 1904 (2-3) en een gelijkspel tegen VfL Bochum (1-1) speelt Fortuna opnieuw gelijk. Woensdag aanstaande speelt de equipe van Sjors Ultee tegen R. Excelsior Virton en misschien zit een overwinning en dan wél in.