Gisteren heeft Fortuna in de namiddag met 0-7 gewonnen van het feestvierende RKVV Urmondia. De Urmondenaren, die afgelopen seizoen het kampioenschap in de Klasse 5C vierden, beten fel van zich af, maar konden niet voorkomen dat de score hoog opliep.

Aan de zijde van Fortuna staat een onbekende testspeler aan de aftrap, die gedurende de wedstrijd uitvalt, weer in de ploeg komt, maar nauwelijks aantoont een meerwaarde te zijn. Voor de rest gebeurt er in de openingsfase bitter weinig. Slechts één snelle aanval die Urmondia te machtig is. Jordie Briels gaat door over links, zet voor waarna Lars Hutten afrondt, maar de treffer wordt geannuleerd door de kinderachtig leidende Tjitte Ploegstra.

Pas na twintig minuten scoort Fortuna haar eerste treffer nadat Souhail Belkassem zijn directe tegenstander ter plekke laat en Hutten op maat bedient. Niet veel later hetzelfde recept, maar een ander ingrediënt. Wederom scoort Hutten, maar de voorzet komt nu van Nayib Lagouireh. Hutten voltooit zijn zuivere hattrick voor rust door vanaf de penaltystip voor 0-3 te zorgen.

Na rust gaat Hutten gewoon verder door een voorzet van Belkassem tot doelpunt te promoveren: 0-4. Hutten scoort ook nog een vijfde keer door een slecht weggewerkte bal hoog in doel te trappen.

Maar ook andere spelers beschikken over scorend vermogen als Ferry de Regt een corner van Belkassem in doel kopt. Urmondia protesteert hevig, maar de bal is toch écht een halve meter over de lijn. Slotakkoord is werderom voor Lars Hutten als hij een tweede maal vanaf de strafschopstip succesvol is.

Kleine smet op de middag: gedurende de tweede helft wordt het allemaal iets minder vriendelijk door enkele flauwe beslissingen van Ploegstra en hij acht het zelfs nodig spelers naar de kant te sturen.

RKVV Urmondia – Fortuna Sittard 0-7:
0-1 Hutten, 0-2 Hutten, 0-3 Hutten, 0-4 Hutten, 0-5 Hutten 0-6 De Regt, 0-7 Hutten.