Fortuna heeft de ingelaste oefenwedstrijd tegen SC Susteren met 7-0 gewonnen. De wedstrijd stond geheel in het teken van de aanstaande competitiewedstrijd tegen De Graafschap. De voor die wedstrijd geschorste Landerl deed dus niet mee.
Fortuna begon met Hesp in de goal, de verdedigingslinie bestond uit Van der Hoeven, Dirkx, Volmer en Hermans. Op het middenveld van rechts naar links: Emeran, Van Dieren, Haeldermans en Rook. Voorin speelden Cramb en Hamming. Het moet vreemd lopen als dit niet ook de basisopstelling is komende zaterdag.
Voor het schamele aantal van hooguit 250 supporters begon Fortuna moeizaam aan het duel. Het enige wat opviel was dat Haeldermans handschoenen droeg (10 graden celsius!!).
Pas na een minuutje of twintig noteren we de eerste fatsoenlijke combinatie tussen ons spitsenduo, maar dan is het meteen ook raak. Cramb bedient Hamming mooi en die knikt de bal keurig over de keeper binnen: 0-1.
Als even later Volmer de 0-2 uit een corner binnenknikt, gaan we er eens goed voor zitten. Misschien gaat de score dan toch nog uit de hand lopen? Nou nee, want voor de rust vindt alleen Cramb nog een keertje het net: ruststand 0-3.
Na rust gebeurt er een tijdje niets totdat Cramb het op zijn heupen krijgt. De goal die hij scoort na een minuutje of vijfenvijftig, zou zonder enige concurrentie tot doelpunt van het jaar gepromoveerd kunnen worden als hij het doelpunt in een competitiewedstrijd had gescoord. Helaas scoorde hij dit magistrale doelpunt uit tegen Susteren…
Anyway, wat gebeurde er? Haeldermans zet een bal van links voor die Cramb een metertje of zeven voor de eerste paal devieert met zijn hak. En met een mooi boogje verdwijnt de bal over de keeper via de binnenkant van de tweede paal in het net. Nou ja, je moet het gezien hebben!
De Cramb show is daarmee nog niet voorbij want een minuut later versiert hij nog een penalty die hij zelf benut: 0-5.
Vervolgens tilt de scheidsrechter de score naar 0-6… De bal gaat over de zijlijn, maar het is niet echt duidelijk wie de bal als laatste heeft geraakt en wie dus mag ingooien. De scheids heeft het blijkbaar duidelijk gezien en geeft aan: “Susteren gooit”. Rook doet alsof ie blind is en gooit snel de bal in. Zinloos natuurlijk want Susteren mag ingooien, tenzij de scheids natuurlijk van mening verandert. En zowaar, de scheids verandert gewoon van mening en terwijl geheel Susteren (terecht) staat de schelden bij de scheids trapt Hamming de zesde treffer binnen.
Het slotakkoord is dan weer voor Cramb. De manier waarop hij de zevende binnentrapt geeft toch wel aan dat ie over zelfvertrouwen beschikt. Hij komt schuin vrij voor de keeper en trapt de bal achteloos met buitenkantrechts langs de keeper: 0-7.
En dat is tevens de eindstand. Conclusie? Nee we gaan geen conlusies verbinden aan deze oefenpot, of het moet zijn dat onze twee spitsen toch vrij simpel elkaar en het netje wisten te vinden. Zaterdag weten we meer, hopelijk verloopt de opbouw dan wat beter, want dat was vanavond driemaal niks.