Fortuna speelde vanmiddag haar eerste oefenwedstrijd tijdens het trainingskamp in Zeeland. Fortuna trad aan zonder George Cox, Yanick van Osch, Mats Seuntjens en de langdurig uitgeschakelde Ben Rienstra en Lisandro Semedo. Martin Angha keerde gelukkig wel terug na een kortdurende blessure, opgelopen in het duel met Beerschot. Proefspeler Samy Baghdadi startte in de basis. De andere tester Arianit Ferati maakte vandaag geen deel uit van de wedstrijdselectie.

Nadat er om 16.00 uur in Burgh-Haamstede werd afgetrapt was het Bassala Sambou die Fortuna binnen enkele minuten op voorsprong zette met een schot in de linker bovenhoek. Team VVCS zette daarna af en toe aan voor een offensief maar kon niet echt een vuist maken. Vlak nadat Angha werd vervangen door Zian Flemming werd de wedstrijd in de vijfendertigste minuut onderbroken wegens noodweer. Na een stop van veertig minuten werd de wedstrijd hervat.

In de tweede helft wist de ingevallen Sebastian Polter binnen tien minuten twee keer het vijandig net te vinden. Eerst met een schuiver, daarna met een kopbal uit een hoekschop. Na een uur spelen mocht jeugdspeler Daan Bisschops voor het eerst aantreden bij Fortuna’s eerste elftal. Na enkele minuten gleed de jonge verdediger wat ongelukkig door op het natte gras, wat resulteerde in een strafschop voor de tegenstander. Ebecilio verschalkte daarbij keeper Felix Dornebusch. Een kwartier voor tijd mocht ook nieuweling Yiğit Emre Çeltik zijn opwachting maken. Het slotakkoord was vijf minuten voor tijd voor Flemming die de keeper van Team VVCS van buiten het strafschop passeerde.

Aanstaande vrijdag komt Fortuna weer in actie. Dan treft de ploeg van Sjors Ultee FC Dordrecht.

Team VVCS – Fortuna Sittard
5. Sambou 0-1, 49. 0-2 Polter, 55. 0-3 Polter, 68. 1-3 Ebecilio, 85. 1-4 Flemming