Vandaag heeft Fortuna Sittard een oefenduel afgewerkt. Oorspronkelijk stond een oefenwedstrijd tegen KV Mechelen op de rol, maar dat werd door ‘Malinwa’ afgezegd. Omdat de selectie van Sjors Ultee wil toewerken naar het openingsduel van het seizoen 22/23 tegen Ajax, is een serieuze tegenstander gewenst. Dat werd R. Antwerp FC, mits het duel kon plaatsvinden in het geniep.

Aangezien de thuisploeg gisteren een oefenduel speelde tegen Dynamo Kyiv treedt ‘The Great Old’ niet met haar sterkste team aan. Maar dat maakt het duel er niet minder welkom om. Aan de zijde van Fortuna debuteert Ivor Pandur en keert ook Samy Baghdadi terug in de basis.

In de openingsfase is Antwerp FC de bovenliggende partij en tweemaal dicht bij de openingstreffer. Maar na een half uur komt niet de thuisploeg op voorsprong, maar rondt de haast onvermijdelijke Paul Gladon een fraaie aanval af. 0-1 is tevens de ruststand.

Tijdens de rust voert Ultee twee wissels door en na een uur volgen er nog vijf. Omdat ook aan Antwerpse zijde veel wordt gewisseld, wordt het duel enigszins rommelig. Na 35 minuten in de tweede helft zit het duel erop. In de slotfase wordt niet meer gewisseld en ook niet meer gescoord.

Yanick van Osch, Burak Yilmaz, Doğan Erdoğan, Charlie Benschop en Mika Tirpan speelden vandaag niet mee. Dimitris Siovas daarentegen speelde de volle 90 minuten.