Fortuna heeft de laatste oefenwedstrijd voor de start van het bekertoernooi met 5-2 gewonnen van Hoofdklasser SV Meerssen. De wedstrijd was, zoals de meeste wedstrijden in de voorbereiding, matig. Slechts in het laatste kwartier voor rust zag het er redelijk uit. In dat kwartier toonde Cramb een balvast aanspeelpunt te zijn dat ook nog het overzicht bewaart. Het was dan ook geen toeval dat het hoogtepunt van de avond zich in dat kwartier afspeelde. Een mooie lob van Cramb ging binnenkant paal binnen. Dat was de derde treffer van de avond, want daarvoor hadden Hamming en Cramb uit een strafschop al gescoord.
Na rust scoorde Meerssen onmiddellijk tegen uit een corner. Maar even later herstelde Meerssen zelf de marge van drie doelpunten door een erg lullig eigendoelpunt. Daarna verliet Cramb geblesseerd (zoals dat hoort in een oefenwedstrijd van Fortuna) het veld. Het feit dat hij niet op eigen kracht het veld kon verlaten, doet ons het ergste vrezen….
Het restant van de wedstrijd stelde weinig voor. Enkele Japanse jeugdspelers die naar de wedstrijd waren komen kijken, vielen in slaap. Deze slaapmutsen hebben niet veel gemist overigens. Van Barneveld scoorde nog een vijfde treffer en in blessuretijd scoorde Meerssen via een afgeweken vrije trap nog een tweede treffer. Een verdiende treffer overigens want Meerssen was niet naar Sittard gekomen om voor de eigen goal te gaan liggen. Ze probeerden, waar dat kon, mee te voetballen en deden dat zeker niet onaardig.
Van Geem? Tja, wat moet je ervan zeggen. In zo’n oefenwedstrijd tegen amateurs wordt de defensie niet tot het uiterste getest, dus wat de man echt waard is zul je in zo’n wedstrijd niet achterhalen.
Ivo Pfennings? Dat hij bij Fortuna moest vertrekken was al lullig, dat hij nu in een geel/zwart shirt rond rent maakt het nog veel erger….