Fortuna heeft de oefenwedstrijd in en tegen Helden vanavond met 0-10 gewonnen. Helden trad aan met vrijwel alleen tweede elftal-spelers, aangezien het eerste team morgen voor promotie naar de tweede klasse speelt.

Fortuna was voor rust erg onzorgvuldig in de afwerking, waardoor het bij rust slechts 0-3 stond. Doelpunten van de voet van Garritsen, Olgün en Güvenc.
Na rust ging het harder en liep Fortuna uit naar 0-10. Dit door zeven verschillende doelpuntenmakers, namelijk Olondo, Dassen, Usta, Van Driel, Taiwo, Vouis en een eigen doelpunt van Helden.
Aan Fortuna-kant speelde Nico Vanek op proef mee. De linksback speelt bij 1. FC Kleve, de club waar ook Jürgen Heinrichs vandaan komt.
Opmerkelijk was verder de wissel van Thijssen, die door de scheidsrechter werd aangevraagd nadat de keeper voor de tweede keer hands maakte buiten de zestien meter. Paridaans nam de handschoenen de laatste minuten over.