Vanwege de blessure van Andrija Novakovich is het contingent Fortunezen dat op pad is met de nationale ploeg gereduceerd tot twee. Lazaros Lamprou en Alexei Koşelev kwamen in actie in de eerste van twee interlands voor respectievelijk Griekenland O21 en Moldavië.


Lazaros Lamprou speelde met Griekenland O21 de eerste van twee barrageduels tegen Oostenrijk met als inzet een ticket voor het EK dat komende zomer in Italië en San Marino wordt gespeeld. De Grieken speelden gisteren thuis en voor Lamprou was het ook echt thuis, want het duel werd in het Toumba stadion van PAOK Saloniki gespeeld.

Helaas voor Lamprou mocht hij niet in de basis starten. De 3.000 aanwezigen zagen een gelijk opgaande eerste helft, zonder doelpunten. Lamprou startte de tweede helft als invaller en Griekenland werd nu dwingender, maar een doelpunt zat er niet in. Sterker nog, het enige doelpunt van de wedstrijd viel vijf minuten voor tijd aan de andere kant. Stefan Posch bezorgde Oostenrijk een prima uitgangspositie voor de return op dinsdag in de St. Pöltener NV-Arena.

Alexei Koşelev moest zich donderdag met Moldavië melden in Stadio Olimpico di Serravalle, het nationale stadion van San Marino. Alleen bij winst hield Moldavië een waterkansje op promotie naar niveau C van de Nation’s League. Interessanter voor Koşelev zelf was of hij zijn reeks van drie duels zonder tegentreffers kon verlengen naar vier.

De 700 aanwezigen in het stadion zagen dat het antwoord op die laatste vraag ‘ja’ is, want opnieuw hield Moldavië de ‘nul’. Omdat invaller Vitalie Damaşcan een kwartier voor tijd wel scoorde, verlieten de Moldaviërs San Marino met drie punten. Voor een samenvatting van het duel, klik je hier: San Marino – Moldavië.

Omdat Wit Rusland won bij Luxemburg, kan Moldavië nog steeds groepswinnaar worden, ook al is dat vrij onwaarschijnlijk. Het vereist namelijk een nederlaag van Wit Rusland tegen San Marino aanstaande zondag als Moldavië Luxemburg ontvangt.

Foto bron: RTV San Marino