De tuchtcommissie van de KNVB heeft Jorrit Smeets laten weten dat de rode kaart die hij afgelopen zaterdag ontving wordt geseponeerd. Scheidsrechter Allard Lindhout gaf na afloop van het thuisduel met FC Groningen al aan de situatie verkeerd te hebben beoordeeld en de voetbalbond neemt dat nu over.

Vreemd moment afgelopen zaterdag. In een duel om de bal tussen Jorrit Smeets en Samir Memišević raken beide spelers elkaar. Smeets kan nog net zijn been enigszins terugtrekken na wild inkomende van de middenvelder van FC Groningen. In eerste instantie legt Lindhout het spel stil om te zien in hoeverre Memišević geblesseerd is geraakt bij zijn eigen doldrieste actie, maar krijgt tegelijkertijd een seintje uit Zeist van de VAR.

Lindhout loopt naar het grote scherm, bekijkt de beelden en toont Smeets vervolgens een rode kaart.


Hier is Allard Lindhout nog stellig: rood voor Smeets

Maar als Lindhout na afloop van de wedstrijd voor de camera’s van diverse tv-stations verschijnt verklaart hij doodleuk dat hij de beelden nogmaals heeft bekeken en concludeert dat geel op zijn plaats was en het zeker geen rode kaart was. Die conclusie hebben ze in Zeist nu overgenomen.

Fortuna heeft er in zoverre niet veel aan: Smeets loopt weliswaar niet tegen een schorsing aan, maar Fortuna speelde een halve wedstrijd met een man minder en kwam, ongetwijfeld mede daardoor, niet verder dan 0-0.

Bron: KNVB