Drie Fortunezen speelden de afgelopen week interlandvoetbal. Erg succesvol waren ze niet, al kan Adnan Ugur terugkijken op zijn debuut voor België O19.

Fortunees Patrik Raitanen voegde afgelopen week twee interlands toe aan zijn totaal voor Finland O19. De Finnen speelden twee oefenduels tegen de leeftijdsgenoten van IJsland en Zweden. Het werd geen succes. Tegen de IJslanders viel Raitanen twintig minuten voor tijd bij een 0-0 tussenstand in. De IJslanders wonnen in de laatste minuut via een treffer van Jóhann Árn Gunnarsson.

Tegen de Zweden begon Raitanen in de basis. Na 78 minuten werd hij vervangen, maar toen stond de 3-0 eindstand in Zweeds voordeel al op het bord. Raitanen speelde dus 98 minuten in de interlandperiode.

Fortunees Adnan Ugur trok samen met België O19 naar het Spaanse Marbella voor een oefenstage met twee oefenduels tegen Frankrijk en Engeland op het programma. In het eerste duel tegen Frankrijk startte Ugur vanaf de bank. Vanaf de bank ziet hij beide ploegen eenmaal scoren voor de rust. Bij aanvang van de tweede helft maakt Ugur zijn debuut voor België O19. Via Amin Essabri neemt België een 2-1 voorsprong, maar Ruben Providence voorkomt tien minuten voor tijd dat Ugur zijn debuut met een zege kan opluisteren. Uitslag: 2-2.

De dag nadien speelt België tegen Engeland. Voor Adnan ontvouwt zich hetzelfde scenario. Hij mag de gehele tweede helft spelen, maar de Engelsen blijken te sterk. Via een 2-1 voorsprong bij rust lopen ze uit naar een 4-2 eindscore. Ugur komt niet tot scoren en speelt in deze interlandperiode dus negentig minuten in totaal.

Alexei Koșelev had een interlandweek om snel te vergeten. In het kader van de EK-kwalificatie meldde Moldavië zich in Andorra. Het was het 57ste EK-kwalificatieduel dat Andorra ooit speelde. De vorige 56 gingen alle verloren. Je raadt het al, aan die reeks kwam een einde. Andorra won met 1-0. Onverdiend, dat wel, want Moldavië was lange tijd baas, maar een domme rode kaart van Radu Ginsari kantelde de wedstrijd. Koselev was kansloos bij de enige treffer van het duel.

Drie dagen later was er kans op ereherstel in het thuisduel tegen Albanië, maar daar kwam niks van terecht. Drie flaters in de Moldavische verdediging leverden voor rust al drie Albanese treffers op. De tweede flater komt op naam van Koselev en ook bij de derde treffer lijkt hij niet vrijuit te gaan. In de slotfase van het duel werd het ook nog 0-4, maar daar kon Koselev niets aan doen. We hopen dat onze doelman zich snel over deze slechte interlandperiode heen kan zetten, waarin hij in totaal 180 minuten speelde.

De drie Fortunezen sluiten nu weer aan bij de selectie van trainer Sjors Ultee, die zich voorbereidt op het belangrijke competitieduel tegen Emmen op zondag.

Bron: FMF, MondeduFoot, Palloiitto.