Fortuna Sittard heeft vanmiddag gelijkgespeeld tegen de Turkse kampioen Beşiktaş JK. Nadat de Turken een achterstand ombogen in een voorsprong, maakte Fortuna vlak voor tijd nog gelijk.

In de wedstrijd, die wordt gespeeld op het trainingscomplex van Beşiktaş in Istanbul, neemt Beşiktaş halverwege de eerste helft de leiding via Sedat Şahintürk. Niet veel later zorgt testspeler Lisandro Semedo voor gelijkmaker: 1-1. Dit is ook de ruststand.

Na rust neemt Fortuna zelfs een voorsprong via André Vidigal, maar Atiba Hutchinson zorgt al gauw voor een gelijke stand. Een kwartier voor tijd neemt Beşiktaş voor de tweede maal in het duel een voorsprong. Caner Erkin schiet een vrije trap over de muur buiten bereik van Miguel Santos in doel.

In de absolute slotfase toont Fortuna echter veerkracht en komt via Jorrit Smeets op 3-3. En dat is meteen ook de eindstand.

Dinsdagmiddag speelt Fortuna een vierde duel in Turkije. Tegenstander is dan het Iraanse Zob Ahan FC.

Beşiktaş JK – Fortuna Sittard:
25. Sedat Şahintürk 1-0, 30. Lisandro Semedo 1-1, André Vidigal 1-2, Atiba Hutchinson 2-2, 75. Caner Erkin 3-2, 86. Jorrit Smeets 3-3.