In de late middag is Fortuna’s tweede jeugdinternational in actie gekomen. In Kajzerica, op een bijveld van het befaamde Maksimir Stadion, stonden Kroatië O19 en het Turkije O19 van Yiğit Emre Çeltik tegenover elkaar.

Beide teams spelen deze dagen hun wedstrijden in het kader van een vierlanden toernooi waar, naast het thuisland en Turkije O19, ook Oostenrijk O19 en Wales O19 aan deelnemen.

De wedstrijd tegen Kroatië O19, dat onder leiding staat van Josip Šimunić en Niko Kranjčar, geldt hoogstwaarschijnlijk als scherprechter, aangezien beide teams hun eerste wedstrijd hebben gewonnen. Win je ook dit duel, dan is eindwinst binnen handbereik.

Maar het is nog geen uitgemaakte zaak wie het toernooi op zijn naam gaat schrijven. Want Kroatië O19 en Turkije O19 speelden vanmiddag gelijk. Na 25 minuten nam Turkije O19 de leiding, door een eigen doelpunt van Marco Ćurić.

Lang lijkt het erop dat het team van Çeltik er met de winst vandoor gaat, maar 10 minuten voor tijd scoort Vinko Rozić de gelijkmaker.

Çeltik, die vanmiddag als kapitein aan de wedstrijd begon, wed na 73 vervangen door Mirhan İnan.

Dinsdag heeft neemt Turkije het nog op tegen Wales O19, dat reeds van Kroatië O19 verloor en vanmiddag ook zijn meerdere moest erkennen in Oostenrijk O19.

Bron: Österreichischer Fußball-Bund / Türkiye Futbol Federasyonu / Hrvatski Nogometni Savez