Enkele dagen geleden staken in de Griekse pers geruchten de kop op over Fortuna Sittard-aanvaller Emil Hansson. De Griekse sportgazet ‘Sportime’ opende de debatten met het verhaal dat Panathinaikos haar aanval wilt versterken. Het gaat in eerste instantie om de Britse aanvaller Chuba Akpom. Zijn club Middlesbrough FC is bereid hem aan de Grieken uit te lenen.

Daarnaast valt Hanssons naam. Hansson heeft nog een contract dat hem tot en met de zomer van 2024 in Sittard-Geleen houdt, maar volgens ‘Sportime’ heeft Panathinaikos een voet tussen de deur gekregen bij Fortuna.

Het bekende ‘Ola Prasina 1908’ gaat dieper op de zaak in en meldt dat Panathinaikos, naast José Heriberto Izquierdo Mena van Brighton & Hove Albion, ook Emil Hansson op het oog heeft. Vanwege het feit dat het contract van Hansson nog drie seizoenen doorloopt zal een transfersom op tafel moeten komen, maar daarover is Panathinaikos optimistisch.

Ondertussen is het nieuws ook doorgesijpeld tot in Limburg, waar Dagblad de Limburger Technisch Manager Sjoerd Ars vraagt naar de vermeende interesse in de Zweedse aanvaller. ‘Wij hebben niks van die club gehoord’, is Ars’ veelzeggende antwoord.

Ondertussen hebben we zelf ook een Griekse bron aangeboord die verklaart dat een transfer onwaarschijnlijk is, maar dat Hansson door makelaarskantoor Wasserman bij Panathinaikos is aangeboden. In dat geval klopt het antwoord van Ars dat Fortuna van Panathinaikos niets heeft gehoord.

Nog een week wachten en dan hebben we uitsluitsel.

Bron: Ola Prasina 1908 / Sportime / Dagblad de Limburger