Fortuna zal deze zomer op zoek moeten naar aanvallende versterking. Het vertrek van Mark Diemers en Amadou Ciss en de aflopende huurcontracten van Vitalie Damașcan en Nikolai Baden Frederiksen betekent dat de spoeling in de voorhoede dun is. Ook al omdat de club eerder aangaf niet verder te willen met de terugkerende huurlingen Lisandro Semedo, Áron Dobos en André Vidigal.

Een speler die Fortuna volgens Turkse bronnen op het oog heeft, is Güven Yalçın. De 21-jarige aanvaller van Besiktas, geboren in Duitsland, doorliep de jeugdopleiding van Bayer Leverkusen en maakte aan de start van het seizoen 18/19 de overstap naar Besiktas. In zijn eerste seizoen bij Besiktas speelde hij zich gedurende het seizoen in de basis, maar in het huidige seizoen bewandelde hij de omgekeerde weg.

De drievoudig Turks international (met ook een Duits paspoort) is dus wellicht toe aan een andere club waar hij in aanmerking komt voor meer speeltijd. Fortuna meldde zich, leek er met Besiktas uit te komen wat betreft een huurovereenkomst voor Güven Yalçın, maar Sergen Yalçın (geen familie), de coach van Besiktas, is tegen de (tijdelijke) overgang naar Fortuna Sittard. Ondanks dat hij Güven Yalçın niet opstelt in de basis, denkt de coach dat Güven Yalçın komend seizoen belangrijk kan zijn voor het team.

En dus lijkt Fortuna, in dit geval, achter het net net te vissen, tenzij er nog beweging komt bij Besiktas.

Bron: Safak Malatya Twitter