Voetbal International meldt dat Fortuna Sittard geïnteresseerd zou zijn in de diensten van de Kosovaarse international Besar Halimi. De 24-jarige aanvallende middenvelder staat tot de zomer van 2020 onder contract bij het Deense Brøndby IF, maar is daar op overschot.

De in Duitsland geboren Kosovaar doorliep (gedeeltes van) de jeugdopleidingen van Eintracht Frankfurt, SV Darmstadt en 1. FC Nürnberg. Zijn eerste profcontract tekende hij bij Stuttgarter Kickers in de zomer van 2014. Na een jaar nam FSV Mainz hem over. Mainz leende Halimi eerst uit aan FSV Frankfurt en later aan Brøndby IF, dat hem aan de start van het afgelopen seizoen definitief overnam van Mainz.

Halimi speelde veertien maal voor het Kosovaarse nationale elftal en ook driemaal voor jeugdelftallen van Duitsland. Fortuna zoekt ervaring op het middenveld; Halimi is wellicht het antwoord. Als Fortuna geïnteresseerd is in Halimi, dan is de club niet de enige gegadigde. Enkele Duitse clubs zouden ook interesse hebben, waaronder 3. Bundesligist Hansa Rostock.

Bron: VI / Rajoni Press