De goede prestaties van Jorrit Smeets zijn niet onopgemerkt gebleven. De inmiddels 25-jarige middenvelder kwam in 2016 over van streekgenoot Roda JC en veroverde na een stroeve start niet alleen een basisplaats, maar ook de harten van vele Fortunezen. Na twee seizoenen Eredivisie hengelen meerdere clubs naar zijn diensten.

Zo kan Smeets rekenen op interesse van VfL Bochum en St. Pauli uit de 2. Bundesliga. Maar beide clubs zijn iets minder concreet dan het Britse Rotherham United FC. ‘The Millers’ eindigden afgelopen seizoen als tweede achter Coventry City FC in League One en maken zich, samen met Wycombe Wanderers FC, op voor een terugkeer naar het Championship, het tweede niveau in Engeland.

De afgelopen seizoenen wist Rotherham United FC nooit de sprong te maken naar de stabiele middenmoot van het Championship en probeert zich deze keer beter te wapenen tegen een ongetwijfeld zware degradatiestrijd. De vraag is of Smeets dit ziet zitten, al is dit waarschijnlijk wel een mooie kans een volle spaarpot bij elkaar te voetballen.

Mocht het daadwerkelijk tot een vertrek komen, dan is Smeets de derde speler die Fortuna een fikse transfersom zal opleveren, na Mark Diemers en Amadou Ciss.

Bron: Voetbal International