Jong Fortuna heeft de “kleine derby” tegen de buren uit Maastricht met 2-1 gewonnen, een stand die overigens al bij rust was bereikt. Gino Taihuttu scoorde beide doelpunten voor Fortuna.
Fortuna had gedurende de gehele wedstrijd een licht veldoverwicht ten opzichte van de Maastrichtenaren, die aantraden met o.a. de selectiespelers Van Staveren en Ysebaert in de basisopstelling. Dit overwicht werd halverwege de 2e helft vergroot door een aan MVV uitgedeelde rode kaart.
De Fortunezen traden aan in de volgende basisopstelling: Dreezen, Thomas Janssen, Joosten, Steegs en Luc Janssen; Ajtdag, Geerinckx, Mészáros en Muto; Taihuttu en Simone.
Bij Fortuna vielen met name Tycho Steegs en Taihuttu op. Luc Janssen maakte zijn rentree na blessureleed, maar moest luttele minuten voor het eindsignaal wederom geblesseerd de strijd staken.