Oud Fortuna trainer en algemeen manager Joop Castenmiller is afgelopen donderdag overleden. Castenmiller wordt trainer van Fortuna SC aan de start van het seizoen 1977-1978 als opvolger van Cor van der Hart. Hij vervult die functie drie seizoenen, waarin hij Fortuna SC en later Fortuna Sittard naar de vijfde, vierde en zevende plek op de ranglijst van de eerste divisie leidt. In het seizoen 78/79 plaatst Fortuna zich voor de nacompetitie, maar promotie naar de eredivisie bewerkstelligt Castenmiller niet.

Dat lukt zijn opvolger Frans Körver twee seizoenen later wel. Castenmiller is dan nog steeds aan Fortuna verbonden; nu als algemeen manager. Castenmiller blijft in die functie verbonden aan Fortuna tot het einde van het seizoen 87/88 als hij vanwege fysieke ongemakken zijn rol als manager niet langer meer naar behoren kan uitvoeren.

Castenmiller had samen met toenmalig voorzitter Paul Boels een belangrijk aandeel in de gouden jaren tachtig van Fortuna Sittard, waarin Fortuna keurig meedraaide in de eredivisie en zich voor Europees voetbal plaatste. Hoe belangrijk een algemeen manager was, werd pas duidelijk toen Fortuna zijn opvolger aanstelde: Jacques Opgenoord.

Castenmiller is 78 jaar oud geworden.

Bron: Haagse voetbalhistorie