De derde interlandperiode van het lopende seizoen dient zich aan. Twee Fortunezen zijn opgeroepen door hun nationale bonden: Alexei Koşelev en Lazaros Lamprou.

Koșelev werkt met Moldavië de twee afsluitende duels in de Nation’s League af. Donderdag spelen de Moldaviërs in San Marino; zondag thuis tegen Wit-Rusland. Kansen op promotie naar niveau C zijn miniem. Leuker voor Koșelev is dat hij al drie interlands op rij geen tegentreffer heeft hoeven incasseren. Kan hij die lijn doortrekken?

Lamprou speelt met Griekenland O21 barrageduel tegen Oostenrijk voor een plek op het EK komende zomer in Armenië. Vrijdag is het eerste duel in Thessaloníki; dinsdag de return in Sankt Pölten. Een drukke week dus voor onze PAOK-huurling, die voor eigen publiek mag laten zien dat PAOK hem niet had moeten verhuren.

Andrija Novakovich is niet opgeroepen voor USMNT, vanwege aanhoudend blessureleed aan een teen. Aangezien de VS hun kamp opslaan in Europa (met duels tegen Engeland op Wembley en Italië in de Cristal Arena), was dit een interlandtrip die Novakovich geen jetlag en stortvloed aan airmiles had opgeleverd. We hadden liever gezien dat hij een van die eerdere trips had gemist in plaats van deze.

Bron: Fortuna Sittard